Aistinvaraiset analyysit

Ruokaviraston aistinvaraiseen analytiikkaan liittyvät tehtävät ovat osaksi rinnastettavissa vertailulaboratoriotoimintaan. Tähän kuuluu muun muassa aistinvaraisten menetelmien kehittäminen, yhtenäistäminen ja neuvonta. Ruokavirastossa tehdään myös aistinvaraisia tutkimuksia mm. lihantarkastuksessa. 

Ruokavirasto osallistuu kansainväliseen aistinvaraisten menetelmien kehitystyöhön standardointielimissä kuten Nordisk Metodikkomité for Næringsmidler (NMKL), International Organization for Standardization (ISO), ja International Dairy Federation (IDF). 

Yhteyshenkilö

Ruokavirasto lähettää 1.1.2021 alkaen suojatulla sähköpostilla laboratorion tutkimustodistukset, joiden toimitustavaksi on valittu sähköposti (uutinen 2. joulukuuta 2020).

Ohje suojatun sähköpostin käytöstä Ruokaviraston laboratorion asiakkaille (pdf)

 

Sivu on viimeksi päivitetty 20.2.2024