Ruokaviraston tiedepäivä 23.11.2022

Ruokaviraston tiedepäivä – ravintoa tiedenälkään

Vuoden 2022 tiedepäivässä käsiteltiin ruoan turvallisuutta sekä kasvien ja eläinten terveyttä. Tällä sivulla on tallenteet päivän esityksistä. Tallenteet ovat katsottavissa kahden viikon ajan (lisätty 28.11.) 

 

II Sessio: Tieto lisää ruokahalua – turvallinen ja terveellinen ruoka, puheenjohtaja tutkimusprofessori Maria Lahtinen-Kaislaniemi

  • Ruokavirasto kylvää viljatietoa, yksikönjohtaja Elina Sieviläinen
  • Jäämätutkimuksilla tietoa pölyttäjien altistumisesta kasvinsuojeluaineille, jaostopäällikkö Kati Hakala ja väitöskirjatutkija Lotta Kaila
  • Hyvä paha PFAS – perfluoratut yhdisteet elintarvikeketjussa, tutkimusprofessori Pertti Koivisto
  • Open Science: Why it is important in Food Research and public safety? Erikoistutkija Balamuralikrishna Jayaprakash

Linkki tallenteeseen (ajoittaisia häiriöitä äänenlaadussa)

II Sessio: Villiä menoa – luonnoneläimet ja niiden taudit, puheenjohtaja tutkimusprofessori Tuija Gadd

Vuoden tieteellisen julkaisun julistaminen, pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen

  • Villieläimet vievät zoonoosien jäljille – tautiseurannoista parasta tutkimustietoa, erikoistutkija Marja Isomursu
  • Vaaniiko vaara? Luonnoneläinten zoonoottisista taudinaiheuttajista, erikoistutkija Jussa-Pekka Virtanen
  • Loinen loi lokoisat oltavat — oravien kryptosporidioositutkimus, erikoistutkija Minna Nylund

Linkki tallenteeseen

III Sessio: Yhteinen terveytemme ja yhteiset riskimme – riskinarvioinnin tutkimuksia, puheenjohtaja tutkimusprofessori Johanna Suomi

  • Naudan kystikerkoosi Suomessa – etsimmekö olematonta? Tutkija Terhi Järvelä ja tutkija Petra Pasonen
  • Voiko mäntyankeroinen aiheuttaa Suomessa tuhoja – nyt tai koskaan? Tutkija Juha Tuomola
  • Onko salmonellariski elintarvikkeissa todellinen? Tutkija Sara Nevalainen

Linkki tallenteeseen

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 28.11.2022