Uutisia yrityksille

  • 16. toukokuuta 2019

    MMM: EU rajoittaa transrasvan käyttöä elintarvikkeiden valmistuksessa

    Transrasvan eli osittain kovetetun rasvan käyttöä elintarvikkeissa rajoitetaan uudella EU-asetuksella. Samalla kielletään Yohimbe-kasvin käyttö mm. ravintolisissä. EU hyväksyi viime vuonna kaksi EU:n…

    MMM: EU rajoittaa transrasvan käyttöä elintarvikkeiden valmistuksessa
  • 16. toukokuuta 2019

    Kieku Oy hyväksyttiin tuottajaorganisaatioksi

    Kieku Oy on hyväksytty tuottajaorganisaatioksi. Kieku Oy on ensimmäinen kananmuna-alan tuottajaorganisaatio Suomessa. Hyväksynnän tuottajaorganisaatioksi myöntää Ruokavirasto. Tuottajaorganisaatio on…

    Kieku Oy hyväksyttiin tuottajaorganisaatioksi
  • 6. toukokuuta 2019

    Lannoitevalmisteiden tuotevalvonnan analyysitulokset 2018

    Lannoitevalmisteiden tuotevalvonnan analyysitulokset vuodelta 2018 on julkaistu osoitteessa https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/julkaisut/raportit-ja-selvitykset/ . Sivulta löytyy myös raportit…

    Lannoitevalmisteiden tuotevalvonnan analyysitulokset 2018
  • 30. huhtikuuta 2019

    Ruokavirasto hyväksyi Aito saunapalvikinkku -nimisuojahakemuksen

    Ruokavirasto on hyväksynyt nimisuojahakemuksen, joka koskee ”Aito saunapalvikinkku”/”Äkta basturökt skinka” -nimitysten rekisteröintiä. Suojatun maantieteellisen merkinnän (SMM) hakijana on…

    Ruokavirasto hyväksyi Aito saunapalvikinkku -nimisuojahakemuksen
  • 25. huhtikuuta 2019

    Valtion ravitsemusneuvottelukunta: hyvinvoiva Suomi tarvitsee viipymättä tietoa lasten ja nuorten ravitsemuksesta

    Aikuisväestön ravitsemuksesta kerätään Suomessa tietoa säännöllisesti FinRavinto-tutkimuksilla, mutta lasten ja nuorten osalta valtakunnallinen seurantatieto puuttuu täysin. Ruokatottumukset…

    Valtion ravitsemusneuvottelukunta: hyvinvoiva Suomi tarvitsee viipymättä tietoa lasten ja nuorten ravitsemuksesta
  • 25. huhtikuuta 2019

    Uusi Ruokaketjun uutiskirje kattaa myös viennin

    Ajankohtaista elintarvikkeista, Ajankohtaista viennistä ja Ruokaketjuhankkeiden uutiskirje on yhdistetty Ruokaketjun uutiskirjeeksi. Uuden uutiskirjeen toinen numero julkaistiin 24.4.2019. Tässä alla…

    Uusi Ruokaketjun uutiskirje kattaa myös viennin
  • 17. huhtikuuta 2019

    Elintarvikeyrityksille tarjolla verkkokoulutusta viennistä

    Ruokavirasto on julkaissut verkkokurssin elintarvikeviennistä. Kurssi on suunnattu erityisesti elintarvikealan yrityksille. Vastaava elintarvikevalvojien kurssi julkaistiin aiemmin tänä vuonna.…

    Elintarvikeyrityksille tarjolla verkkokoulutusta viennistä
  • 16. huhtikuuta 2019

    Elintarviketieto-opas ohjaa pakkausmerkintöjen tekoon

    Ruokaviraston päivitetty elintarviketieto-opas on pakkausmerkintöjen tietopaketti elintarvikealan yrityksille ja valvojille. Uudistetussa oppaassa on runsaasti käytännön esimerkkejä elintarvikkeiden…

    Elintarviketieto-opas ohjaa pakkausmerkintöjen tekoon
  • 16. huhtikuuta 2019

    Lehtilogon käyttö on nyt mahdollista luonnonmukaisesti tuotettujen lemmikkieläinten rehujen pakkausmerkinnöissä

    Lemmikkieläinten rehujen pakkausmerkinnöissä voidaan käyttää yhteisön tunnusta eli lehtilogoa. Komissio on muuttanut tulkintaansa lemmikkieläinten rehujen osalta ja lehtilogon käyttö on nyt…

    Lehtilogon käyttö on nyt mahdollista luonnonmukaisesti tuotettujen lemmikkieläinten rehujen pakkausmerkinnöissä
  • 16. huhtikuuta 2019

    Harmaa talous & talousrikollisuus: Torjuntatilastot vuodelta 2018 on julkaistu

    Kokonaiskuva harmaan talouden torjunnasta on rohkaiseva. Viranomaiset ovat onnistuneet kohdentamaan voimavarat oikein ja tulokset ovat olleet hyviä. Sivusto tarjoaa kattavan paketin harmaan talouden…

    Harmaa talous & talousrikollisuus: Torjuntatilastot vuodelta 2018 on julkaistu