Elintarvikeala

Ajankohtaista elintarvikealalta

18. huhtikuuta 2024

Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni edelleen vuonna 2023

Ruokaviraston keräämien tietojen mukaan Suomessa vedettiin elintarvikkeita pois markkinoilta 250 kertaa vuonna 2023. Takaisinvetojen kokonaismäärä väheni jo toista vuotta peräkkäin. Yleisimpiä…

Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni edelleen vuonna 2023

16. huhtikuuta 2024

Ruokaketjun uutiskirje: Elintarvikeviejille koulutusta ja tapahtumia

Vuoden 2024 toinen Ruokaketjun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia poimintoja elintarvikealalta, luomusta, viennistä ja ruokaketjuhankkeista. Kirjeen voi lukea myös…

Ruokaketjun uutiskirje: Elintarvikeviejille koulutusta ja tapahtumia

16. huhtikuuta 2024

Elintarvikeketjun viranomaiset mukana torjumassa harmaata taloutta ja talousrikollisuutta

Viranomaisten torjuntatilastot vuodelta 2023 on julkaistu. Torjuntatilastoissa ovat ensimmäistä kertaa mukana elintarvikeketjuun kuuluvia toimialoja koskevat rikosepäilyt ja tehdyt tutkintapyynnöt.…

Elintarvikeketjun viranomaiset mukana torjumassa harmaata taloutta ja talousrikollisuutta

16. huhtikuuta 2024

Keskinkertainen marjasato ja ulkomaalaisten poimijoiden puuttuminen pienensivät luonnonmarjamarkkinaa rajusti vuonna 2023

Vuoden 2023 luonnonmarjasato oli keskinkertainen ja sienten sato erittäin vaihteleva. Puolukkaa ja herkkutattia kerättiin myyntiin eniten. Rouskujen ja keltavahveroiden myynti kasvoi merkittävästi…

Keskinkertainen marjasato ja ulkomaalaisten poimijoiden puuttuminen pienensivät luonnonmarjamarkkinaa rajusti vuonna 2023

12. huhtikuuta 2024

Ruokavirasto on hyväksynyt Savolaisen mustikkakukon nimisuojahakemuksen

Ruokavirasto on hyväksynyt nimisuojahakemuksen, joka koskaa Savolainen mustikkakukko -nimityksen rekisteröintiä suojattuna maantieteellisenä merkintänä (SMM). Lopullisen päätöksen rekisteröinnistä…

Ruokavirasto on hyväksynyt Savolaisen mustikkakukon nimisuojahakemuksen

11. huhtikuuta 2024

Suomessa jo 1,5 miljoona hygieniapassia

Jo 1,5 miljoonalla suomalaisella on Ruokaviraston koordinoiman hygieniapassijärjestelmän mukainen hygieniapassi. Tieto elintarviketyössä vaadittavasta elintarvikehygieniasta ja ruoan turvallisesta…

Suomessa jo 1,5 miljoona hygieniapassia
Kaikki elintarvikealan uutiset