Elintarvikeala
Ajankohtaista elintarvikealalta
18. huhtikuuta 2024
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni edelleen vuonna 2023
Ruokaviraston keräämien tietojen mukaan Suomessa vedettiin elintarvikkeita pois markkinoilta 250 kertaa vuonna 2023. Takaisinvetojen kokonaismäärä väheni jo toista vuotta peräkkäin. Yleisimpiä…
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni edelleen vuonna 202316. huhtikuuta 2024
Ruokaketjun uutiskirje: Elintarvikeviejille koulutusta ja tapahtumia
Vuoden 2024 toinen Ruokaketjun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia poimintoja elintarvikealalta, luomusta, viennistä ja ruokaketjuhankkeista. Kirjeen voi lukea myös…
Ruokaketjun uutiskirje: Elintarvikeviejille koulutusta ja tapahtumia16. huhtikuuta 2024
Elintarvikeketjun viranomaiset mukana torjumassa harmaata taloutta ja talousrikollisuutta
Viranomaisten torjuntatilastot vuodelta 2023 on julkaistu. Torjuntatilastoissa ovat ensimmäistä kertaa mukana elintarvikeketjuun kuuluvia toimialoja koskevat rikosepäilyt ja tehdyt tutkintapyynnöt.…
Elintarvikeketjun viranomaiset mukana torjumassa harmaata taloutta ja talousrikollisuutta16. huhtikuuta 2024
Keskinkertainen marjasato ja ulkomaalaisten poimijoiden puuttuminen pienensivät luonnonmarjamarkkinaa rajusti vuonna 2023
Vuoden 2023 luonnonmarjasato oli keskinkertainen ja sienten sato erittäin vaihteleva. Puolukkaa ja herkkutattia kerättiin myyntiin eniten. Rouskujen ja keltavahveroiden myynti kasvoi merkittävästi…
Keskinkertainen marjasato ja ulkomaalaisten poimijoiden puuttuminen pienensivät luonnonmarjamarkkinaa rajusti vuonna 202312. huhtikuuta 2024
Ruokavirasto on hyväksynyt Savolaisen mustikkakukon nimisuojahakemuksen
Ruokavirasto on hyväksynyt nimisuojahakemuksen, joka koskaa Savolainen mustikkakukko -nimityksen rekisteröintiä suojattuna maantieteellisenä merkintänä (SMM). Lopullisen päätöksen rekisteröinnistä…
Ruokavirasto on hyväksynyt Savolaisen mustikkakukon nimisuojahakemuksen11. huhtikuuta 2024
Suomessa jo 1,5 miljoona hygieniapassia
Jo 1,5 miljoonalla suomalaisella on Ruokaviraston koordinoiman hygieniapassijärjestelmän mukainen hygieniapassi. Tieto elintarviketyössä vaadittavasta elintarvikehygieniasta ja ruoan turvallisesta…
Suomessa jo 1,5 miljoona hygieniapassia