Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin uusin versiopäivitys

6. toukokuuta 2024

Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterissä (EPR) tehdään versiopäivitys tiistaina 7.5. kello 12-13. Tällöin viranomais- ja asiointisovellus eivät ole käytössä. Muutoksessa tuodaan uusia ominaisuuksia rekisteriin sekä tehdään teknisiä päivityksiä, joilla mahdollistetaan rekisterin toimivuus.

Muutokset Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterissä:

  • Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin voi 7.5.2024 alkaen lisätä tilatunnuksen osalliseksi maatilan taustalla olevia yrityksiä. Osallisista voi tämän jälkeen valita tilantunnuksen toimijaksi (eläintenpitäjäksi) yrityksen Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin. Nauta-, lammas- ja vuohi- sekä sikarekisterit hakevat tilatunnuksen toimijan (eläintenpitäjän) tiedot Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin ilmoitetun tiedon perusteella. Tilatunnuksen toimijan muutos tehdään Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterissä. Yritys tulee olla lisättynä tilatunnuksen osalliseksi ennakkoon, jotta tilatunnuksen toimijaksi voi valita yrityksen. Lisäyksen voi tehdä myös oman kunnan maaseutuelinkeinoviranomainen: https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/yhteystiedot/hae-kumppanit/.
  • Avoin yhtiö-, yksityinen elinkeinonharjoittaja-, verotusyhtymä- (esim. mty), elinkeinoyhtymä- tai muu yhtiömuoto-muotoisia yrityksiä ei voi valita tilatunnuksen toimijaksi eläinrekistereihin. Huomioitavaa on myös, että jos eläinrekistereiden toimijaksi valitaan yritys, niin mahdolliset nauta-, lammas-, vuohi- ja sikarekisterin Suomi.fi-valtuutukset pitää tehdä uudestaan. Tällöin yrityksen tulee antaa Suomi.fi-valtuutukset tilatunnuksen ulkopuolisille toimijoille, jotka maatila haluaa valtuuttaa tekemään eläinrekisteri-ilmoituksia
  • Ohje tilatunnuksen toimijan (eläintenpitäjän) muuttamiseen löytyy täältä.

 

  • Jos ilmoitat pitopaikan maaseutuelinkeinoviranomaisellesi paperilomakkeella, eikä pitopaikalle ole tarkkaa osoitetta, voit käyttää Kansalaisen karttapaikan mukaista ETRS-TM35FIN-järjestelmää tai Google mapsin mukaista WGS 84-järjestelmää pitopaikan sijainnin ilmoittamiseen.