Pikakirjeiden ja laboratorionäytteiden kuljetusaika pitenee osassa Suomea

21. huhtikuuta 2022

Tiedoksi Postin tiedote pikalähetysten lähettäjille:

Hyvä asiakkaamme,
Olemme uudistaneet postin lajittelua Tampereen ja Helsingin postikeskuksissa. Muutoksella on vaikutusta Satakunnan, Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan alueilla lähteviin ja saapuviin pikakirje- ja laboratoriolähetyksien kulkunopeuksiin.
Lähetysten lajitteluun tarvitaan arkipäivän verran lisää aikaa tietyillä yhteysväleillä, minkä vuoksi pika- ja laboratoriolähetykset ovat perillä vastaanottajilla aiempaan verrattuna päivää myöhemmin.

• Esimerkiksi Kuopiosta ja Seinäjoelta keskiviikkona postitettu lähetys on perillä Turussa vastaanottajalla perjantaina ja torstaina postitettu lähetys viikonlopun jälkeen maanantaina.
• Muutokset ovat postinumeroaluekohtaisia, joten pikakirjeen tai laboratorionäytteen kulkunopeus on hyvä tarkistaa aina netistä posti.fi/toimitusaikakysely.
• Kun etsit nopeinta tapaa postittaa kiireelliset lähetykset, kannattaa toimitusaikakyselystä katsoa myös Express-paketti. Se viedään vastaanottajalle perille seuraavana arkipäivänä klo 16 mennessä hyvin kattavasti Suomessa. Tutustu palveluun tarkemmin netissä.
• Jaettavan postin määrä edelleen vähenee voimakkaasti. Toimintojemme uudistaminen, keskittäminen ja rytmittäminen uudella tavalla auttavat meitä tarjoamaan sinulle monipuolisia yrityspalveluja myös tulevaisuudessa.

Ystävällisin terveisin,
Postipalvelut
Posti Oy