Meksiko

Tältä sivulta löydät tietoa elintarvikeketjun tuotteiden kaupallisesta viennistä Suomesta Meksikoon. Tietoa yksityismatkailijalle löydät matkustus-sivultamme. Matkustajaviemisiä koskevista ohjeista ja rajoituksista löydät tietoa kohdemaan tullin internetsivuilta. Ohjeita lemmikin kanssa matkustavalle löydät henkilöasiakkaat-sivuiltamme.

Suomesta on viety Meksikoon viime vuosina esimerkiksi alkoholijuomia ja mausteita.

Tutustu Meksikon vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU:n Access2Markets-sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Elintarvikkeet

Sianliha ja sianlihatuotteet

Sianlihan ja sianlihatuotteiden vienti Meksikoon on mahdollista ainoastaan Meksikon hyväksymistä laitoksista. Laitosrekisteröintiä varten ota yhteyttä: amerikka@ruokavirasto.fi.

Kun viet sianlihaa ja siitä tehtyjä tuotteita Meksikoon, tarvitset erän mukaan TRACES-todistusta. EU-komissio ja Meksiko ovat sopineet todistuksen sisällöstä. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. TRACES-todistus haetaan ja myönnetään sähköisessä TRACES-todistusjärjestelmässä.

Rehut, sivutuotteet ja lannoitteet

EU ja Meksiko ovat sopineet TRACES-todistuksesta naudan hydrolysoidulle proteiinille. Lisätietoa todistuksesta ja sen käyttömahdollisuuksista: amerikka@ruokavirasto.fi.

  • Naudan hydrolysoitu proteiini

Eläimet, alkiot ja sukusolut

EU ja Meksiko ovat sopineet TRACES-todistuksista untuvikoille ja siitosmunille. Lisätietoa todistuksista ja niiden käyttömahdollisuuksista: amerikka@ruokavirasto.fi.

  • Päivän vanhat untuvikot
  • Siitosmunat
Sivu on viimeksi päivitetty 8.7.2021