Uutisia Ruokavirastosta

  • 25. maaliskuuta 2020

    Tuet turvaavat kotimaisen ruoan riittävyyden ja kehittävät maaseudun palveluja

    Maatalouden ja maaseudun rahoitusta maksettiin Suomessa yhteensä noin kaksi miljardia euroa vuonna 2019. Ruokavirasto on julkaissut tiedot vuonna 2019 maksetuista EU-tuista verkkopalvelussaan. Viljelijätuilla turvataan kotimainen ruoantuotanto ja se, että Suomesta ei ruoka lopu…

    Tuet turvaavat kotimaisen ruoan riittävyyden ja kehittävät maaseudun palveluja
  • 25. maaliskuuta 2020

    Blogi: On väliä, millaisen idun siemen tuottaa

    Poikkeuksellisina aikoina huoltovarmuuden tärkeys korostuu. Laadukas kylvösiemen on yksi onnistuneen sadon ensimmäisistä edellytyksistä. Näin kylvöjen lähestyessä on viimeinen mahdollisuus tarkistaa…

    Blogi: On väliä, millaisen idun siemen tuottaa
  • 24. maaliskuuta 2020

    Blogi: Kasvinterveyden ylläpito vaatii pätevää laboratoriotoimintaa

    Suomessa kasvinterveyden kansallisena vertailulaboratoriona toimii Ruokaviraston kasvianalytiikan yksikkö. Yksittäisen laboratorioanalyysin kohdalla pätevyys tarkoittaa sitä, että analyysi toimii aina yhtä tarkasti ja herkästi, riippumatta esimerkiksi analyysin suorittajasta.

    Blogi: Kasvinterveyden ylläpito vaatii pätevää laboratoriotoimintaa
  • 24. maaliskuuta 2020

    Ruokavirasto myöntää helpotuksia elintarvikkeiden pakkausmerkintöihin

    Ruokavirasto on päättänyt, että tiettyjä suurimenekkisiä elintarvikkeita voidaan koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa myydä Suomessa ruokakaupoista suoraan kuluttajille ilman…

    Ruokavirasto myöntää helpotuksia elintarvikkeiden pakkausmerkintöihin
  • 19. maaliskuuta 2020

    Ruokavirasto ohjeistaa toimia ruokaketjun toiminnan varmistamiseksi

    Ruokavirasto rajoittaa ohjeistuksella tarkastusten ja valvontojen tekemistä koronavirus COVID-19-poikkeusoloissa. Ohjeistus koskee elintarviketurvallisuuden, eläinten terveyden ja hyvinvoinnin,…

    Ruokavirasto ohjeistaa toimia ruokaketjun toiminnan varmistamiseksi
  • 19. maaliskuuta 2020

    Koronavirustilanteen vaikutukset Ruokaviraston tehtäviin

    Olemme koonneet verkkosivustollemme ruokavirasto.fi/korona tehtäväkenttämme liittyvää tietoa koronaviruksesta ja sen aiheuttamien toimenpiteiden vaikutuksista. Sivustolta saat tietoa liittyen elintarvikkeiden käsittelyyn, elintarvikeyrityksessä toimimiseen, eläinten terveyteen ja tukiin.

    Koronavirustilanteen vaikutukset Ruokaviraston tehtäviin
  • 16. maaliskuuta 2020

    MMM: Älykkäät maaseudut -kiertueen kevään tilaisuudet on peruttu

    Älykkäät maaseudut -kiertueen kevään lähitilaisuudet ja fasilitointikoulutukset perutaan varatoimenpiteenä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Maaseutuverkostopalvelut ja ELY-keskukset…

    MMM: Älykkäät maaseudut -kiertueen kevään tilaisuudet on peruttu
  • 3. maaliskuuta 2020

    Blogi: Uudet uhkaavat kasvintuhoojat – kasvinterveyslainsäädännöllä uhkaa vastaan

    Kasvintuhoojien - kasvitautien ja -tuholaisten – leviäminen on entistä suurempi uhka maailmanlaajuisesti muun muassa kansainvälisen kaupankäynnin kasvun myötä. Blogissa valotetaan karanteenikasvintuhoojien ja niiden sääntelyn kansainvälistä maailmaa.

    Blogi: Uudet uhkaavat kasvintuhoojat – kasvinterveyslainsäädännöllä uhkaa vastaan
  • 25. helmikuuta 2020

    Elintarvikealan vientivalmennus -webinaari 8.4.2020

    Ruokaviraston vientijaoston ja Food from Finland -ohjelman yhteinen vientivalmennuspäivä tarjoaa eväitä elintarvikevientiin. Vientivalmennus järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti webinaarina.…

    Elintarvikealan vientivalmennus -webinaari 8.4.2020
  • 12. helmikuuta 2020

    Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuosituksen julkistamistilaisuus 31.3.2020

    Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos järjestävät yhdessä Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuosituksen julkistamistilaisuuden Tiistaina 31.3. klo 9:00 –…

    Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuosituksen julkistamistilaisuus 31.3.2020