Usein kysytyt kysymykset

Nautarekisteriä koskevat usein kysytyt kysymykset

Nautarekisterissä voi tilata tilapäismerkkejä yhdessä tilauksessa enimmillään kymmenen (10) kappaletta. Mikäli haluat tilata yli kymmenen tilapäismerkkiä, voit tehdä usemman tilauksen peräkkäin. 

Varmista, että käytössäsi on uusin versio. Nautarekisteri tukee vain Chrome- sekä Firefox-selaimia ja suosittelemme käyttämään selainten uusinta versiota. Tarvittaessa poista selaimestasi historiatiedot. 

Katkoista pyritään tiedottamaan etukäteen. Käyttökatkojen aikana nautarekisterin asiakaspalvelu vastaanottaa ilmoituksia sähköpostilla ja kirjepostilla arkipäivisin. Asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin puhelimitse arkipäivisin klo 8.15-16.00.

Jos ilmoituksen tai korvamerkkitilauksen määräaika tulee ajankohtaiseksi käyttökatkon aikana, niin ilmoituksen tai tilauksen voi tehdä lomakkeella sähköpostilla tai kirjepostilla Ruokaviraston eläinrekisterien asiakaspalveluun.

Korvamerkkien tilauksen yhteydessä puhelinnumero tulee syöttää ilman välilyöntejä. Kun puhelinnumero syötetään ilman välilyöntejä Tallenna-painike aktivoituu.  

 

Virheellisiin tapahtumiin tulevat huomautukset puutteellisista tai ristiriitaisista ilmoituksista. Huomautukset voivat olla aiheellisia tai aiheettomia. Katso ilmoitukset läpi ja korjaa ilmoitusta tarvittaessa tai kuittaa ilmoitus aiheettomana pois. 

 

Virheilmoitukset välitystapahtumissa

Tuottajien osalta välitystapahtuman virheilmoituksissa on joskus kyse siitä, että ilmoitukset on tehty niin sanotustu väärässä järjestyksessä: Kun tuottaja tekee välitysvasikasta ostoilmoituksen hän saa virheilmoituksen väärästä eläimen myyjästä, jos välitysilmoitusta ei ole tätä ennen tehty. Ristiriita syntyy kun eläin on rekisterin mukaan vielä lähtötilan hallinnassa, mutta ostoilmoituksessa tuottaja ilmoittaa ostaneensa eläimen välittäjältä. On myös paljon tapauksia, joissa välitysilmoitus puuttuu eläimeltä kokonaan, jolloin ilmoitus on aiheellinen. Virheilmoitus näkyy vain ilmoituspäivänä ja se kuittaantuu aiheettomana pois yön aikana.

Kaikki teurastamot eivät ole ottaneet käyttöön neuvonnan korvanumeroita. Jos teurastamo tekee tuottajan puolesta eläinvälitykseen liittyvän ostoilmoituksen, ei sen mukana tule naudan korvanumeroa, eli nauta näkyy rekisterissä ostajatilalla ilman korvanumeroa. Jos eläimen korvanumero halutaan rekisterissä näkyville tulee eläintenpitäjän muokata teurastamon tekemää ostotapahtumaa ja lisätä sinne eläimen korvanumero. 

Sivu on viimeksi päivitetty 15.6.2023