Muunnetut tärkkelykset voivat olla elintarvikelisäaineita tai tavallisia ainesosia

Kemiallisesti modifioidut eli muunnetut tärkkelykset ovat lisäaineita: E 1404, 1410, 1412 - 1414, 1420, 1422, 1440, 1442, 1450, 1451. Elintarviketietoasetuksen (EU) N:o 1169/2011 liitteen VII mukaan ne voi ilmoittaa pakkauksissa pelkästään tällä ryhmänimellä - E-koodia tai aineen omaa nimeä ei tarvitse ilmoittaa.

Toisaalta: On olemassa myös fysikaalisesti tai entsymaattisesti muunnettuja tärkkelyksiä, jotka eivät olekaan lisäaineita vaan tavallisia ainesosia.  Ne puolestaan voi ilmoittaa pakkausmerkinnöissä muuntamattomien tärkkelysten kanssa pelkästään yhteisnimellä "tärkkelys" (elleivät ne ole peräisin yliherkkyyttä aiheuttavista viljoista: vehnä, ruis, kaura, speltti, kamut-vilja.)

Sivu on viimeksi päivitetty 5.9.2023