Viikunahillon raaka-aineessa liikaa aflatoksiinia

18. joulukuuta 2023

Riitan Herkku Oy on ilmoittanut, että sen valmistaman viikunahillon raaka-aineessa (viikuna) on mahdollisesti liian suuri määrä aflatoksiinia. Pitoisuus raaka-aineessa saattaa olla niin korkea, ettei siitä valmistetut tuotteet ole elintarvikekelpoisia. Tästä syystä varotoimenpiteenä Riitan Herkku Oy ohjeistaa kuluttajia olla käyttämättä tuotetta. 

Virhe koskee tuotteen Riitan Herkku Viikunahillo, 45 g seuraavia eriä:

  • parasta ennen 1.10.2024
  • parasta ennen 1.11.2024
  • parasta ennen 3.11.2024

Viikunahilloa on ollut mukana Riitan Herkun Juustolahjalaatikoissa sekä hillolajitelmissa.

Lisätietoa asiasta Riitan Herkku Oy:n tiedotteessa. 

Lue lisää mykotoksiineista Ruokaviraston verkkosivuilta.

Lisätietoa asiassa antaa: Riitan Herkku Oy, asiakaspalvelu@riitanherkku.fi, p. 020 776 0508 (klo 8–16)

Asiaa hoitaa Ruokavirastossa erityisasiantuntija Arja Heinonen, p. 050 464 9354, etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi.

 

Kuva tuotteesta: 
(Kuva: Riitan Herkku Oy)

Riitan Herkun viikunahillo 45 g.