Elintarviketurvallisuus Suomessa hyvällä tasolla

23. kesäkuuta 2021

Viranomaisvalvonnan ja -tutkimusten tulokset vuodelta 2020 osoittavat, että elintarviketurvallisuus on Suomessa hyvällä tasolla, COVID-19 pandemiasta huolimatta. Kotimaassa tuotetut tuotteet eivät sisällä kuluttajalle vaarallisia määriä kemiallisia aineita. Ruokamyrkytyksiä aiheuttavia bakteereita esiintyy hyvin vähän tutkituissa elintarvikkeissa. Elintarvikevälitteisten epidemioiden määrä oli vuonna 2020 merkittävästi aikaisempia vuosia alhaisempi. Elintarvikeketjun rikollisuuden torjunta otettiin ensimmäistä kertaa osaksi kansallista harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan strategiaa ja toimenpideohjelmaa vuosille 2020–2023.

Viranomaisvalvonnan ja -tutkimusten tulokset vuodelta 2020 on koottu julkaisuun Elintarviketurvallisuus Suomessa 2020 pdf

Lisätietoja:
osastonjohtaja Marjatta Rahkio, p. 050 339 4576