Svinregistret

Inloggningen till kundtilllämpningen har förändrats fr.o.m. 2.2.2024

Läs mer här.

Syftet med märkning och registrering av djur är att följa hur ett animaliskt livsmedel rör sig från början till slutet av produktionskedjan. För att konsumenten ska kunna bli övertygad om att produkten är säker måste livsmedelsproduktionen vara transparent och produkten gå att spåra ända till sin begynnelsepunkt. Också om en djursjukdom bryter ut är det av största vikt att man vet var vart och ett djur har vistats så att de djur som sannolikt fått smittan kan spåras och separeras från andra djur.

Djurhållare skall anmäla till svinregistret djurens utmönstringar, köp och förflyttningar inom 7 dagar från händelsen.

Djurförmedlare och slakterier skall göra sina djurförmedlings- och slaktanmälningar till svinregistret inom 7 dagar från händelsen.

Anmälningskanaler till svinregistret är webbprogrammetkundservicen per telefon och pappersblanketter som kan sändas in per post eller e-post.

Användningsrätt till webbprogrammet baserar sig på uppgifterna om djurhållningen i djurhållar- och djurhållningsplatsregistret. 

Svinregister tillämpning

Mer information

Sidan har senast uppdaterats 5.2.2024