Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterisovelluksen uudistus

2. marraskuuta 2022

Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköiseen asiointisovellukseen tulee muutoksia viikolla 44. Muutostöiden aikaan 3.11.2022 kello 9-10 rekisteri ei ole käytettävissä.

Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin uudistuksilla parannetaan rekisterin käytettävyyttä ja lisätään rekisterin informatiivisuutta. Myös käyttäjien toivomia uusia ominaisuuksia tuodaan rekisteriin. Lisäksi rekisteriin toteutetaan tarpeellisia teknisiä päivityksiä, joiden avulla mahdollistetaan Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin toimivuus.

Uudistuksia ja muutoksia:

  • Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterissä toimijan (eli pitopaikan haltijan ja eläintenpitäjän) profiilitiedot-välilehdelle tuodaan toimijan asiakastunnus tai maatilatunnus riippuen siitä, kummalla tunnuksella toimijalle on tehty ilmoituksia. Mikäli toimijalla on ilmoituksia sekä tilatunnuksella että asiakastunnuksella, tuodaan toimijan molemmat tunnukset profiilitietoihin. Voit siis tarkistaa oman tunnuksesi profiilitiedot-välilehdeltä. Voit ilmoittaa pitopaikat ja eläintenpidon Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterissä henkilötunnuksellasi, jos toimit yksityishenkilönä. Tällöin sinulle muodostuu asiakastunnus. Voit kytkeä pitopaikat ja eläintenpidon myös mahdolliseen tila- tai yritystunnukseesi. Jos käytät yritystunnusta, muodostuu sinulle asiakastunnus. Ja jos käytät tilatunnusta, muodostuu sinulle maatilatunnus.
  • Kanojen pitopaikka: Munivien kanojen maksimikapasiteettitiedon yhteydessä kysytään olosuhdetietoa, jonka perusteella muodostetaan kananmunien leimaustunnus. Olosuhdetiedot ovat: luomukanala, ulkokanala, lattiakanala, häkkikanala tai ei leimaustunnusta. Puhtaasti seura- ja harrastustarkoituksessa pidetyt kanat, joiden munia ei luovuteta kulutukseen, eivät tarvitse leimaustunnusta. Kun pitopaikkaan ollaan lisäämässä kanojen maksimikapasiteettitietoa, näkyy infotekstinä ” Jos munia ei myydä tai luovuteta kulutukseen, valitse "Ei leimaustunnusta" ”. Täten oikean olosuhdetiedon valinta on helpompaa ja ymmärrettävämpää.